Tamamlandığında Orta Doğu ve Türkiye’nin en büyük hava alanı olacak olan Çukurova hava alanı ziraat mühendisleri odası ile mahkemelik…
Bölgenin hava ulaşımında önemli bir sorununu çözecek olan Çukurova hava alanı yapımına Mersin ve Tarsus’ta bulunan tüm sivil toplum ve kamu kurum ve kuruluşları da destek verirken istimlakler sırasında birinci sınıf verimli tarım arazilerinin hava alanı için kullanılmasından dolayı Ziraat mühendisleri odası konuyu yargıya taşıdı..
Toprak koruma kurulu üyesi olan ziraat mühendisi Mehmet Ateş konu ile ilgili olarak kurul üyelerinin çoğunluğunun yüzde 73 hazine arazisi olan ve çorak yerler varken birinci sınıf verimli arsa ve tarlaların tercih edilmesinin yanlış olduğunu bu nedenle verimli tarım arazilerinin miktarının büyük ölçüde azaldığını ileri sürdü..
Mersin’in 406 bin hektar tarım alanı bulunduğuna dikkat çeken Ziraat mühendisi ve toprak koruma kurulu üyesi , Yenişehir Belediye başkan aday adayı Mehmet Ateş Çukurova hava alanı ile verimli 8 bin
Çukurova hava alanının büyük bir entegre projesi olduğuna dikkat çeken Ateş, hava alanının tamamlanmasından sonra buraya soğuk hava depoları ve diğer hizmet sektörlerinin geleceğini ve buraya kargo uçaklarının da inmeye başlaması ile birlikte doğal hayatın duracağını söyledi..
Toprak koruma kurulu üyesi Ateş, hava alanının yapımına kimsenin karşı olmadığını böyle önemli bir yatırımın verimli tarım alanı dışına yapılmasının sağlanması halinde Tarım ülkesi olan Türkiye’nin tarımsal üretiminin yeniden artacağına ancak hava alanı ile birlikte üretim kayıplarının başlayacağına dikkat çekti..
Çukurova hava alanı inşaatının ağır gitmesinden de kaygılı olan Mersinliler inşaatın zamanında bitmesi için mutlaka kredi bulunması gerektiğine de dikkat çektiler..
Ateş, yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın dünyada ve ülkemizdeki etkilerine işaret ederek, çözüm önerilerini anlattı. Küresel ısınmanın dünyayı ciddi anlamda etkilediğini ve özellikle Türkiye açısından son derece önem taşıdığını belirten Ateş, ülkemizde erozyonla bile mücadele edilemediğini ve sürekli yeşil alanların yok edildiğini söyledi. Doğanın tahrip edilerek, suyun hoyratça kullanıldığının altını çizen Ateş, "GAP bölgesinde insanlar suyu bulunca bir pamuğa haddinden fazla su vermeye başladılar. Bu da zamanla çoraklaşmayı getirdi. En az 15 yıl bu çoraklaşmayla uğraşacağız. Ülkemizdeki suyun yüzde 75'ini tarımda kullanıyoruz, geri kalanı ise sanayi ve konutlarda kullanıyoruz. O bakımdan suyun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım" dedi. Özellikle tarım alanlarında damlama ve yağmurlama sulama sistemine bir an önce geçilmesi gerektiğine işaret eden Ateş, bu konuda bir yasal çerçeve oluşturularak, "Su Bakanlığı" kurulmasını önerdi. 25 yıl önce kişi başına 4 bin
Kadıköy Tercüme Bürosu
Milli Piyango Bileti Alırken Dikkat Edilmesi...
İngiltere'deki patlama anı böyle görüntülendi
IŞİD Türkiye Sınırına Yakın El Ray Kasabasını...
Nijerya'da Türk Gemisine Saldırı.
Rusya'da yolcu uçağı düştü: 61 ölü
İşte Paris katliamındaki kafeyi tarama görüntüleri
Yunanistan'da şiddetli deprem!
Yorumlar