Fethullah Gülen'in bir süre önce medyaya yansıyan telefon görüşmelerinde geçen Uganda'ya ananas ticareti ile ilgili çıkan haberlere TUSKON'dan itiraz geldi.
Gülen'in telefonda görüştüğü Mustafa Günay'ın Genel Sekreteri olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON), çatısı altında 7 federasyon, 212 dernek, bu derneklere üye 54 binden fazla işadamı ve bu işadamlarının temsil ettiği 140 binden fazla şirket olduğu belirtilen açıklamada, kurumun iş dünyasına hizmet ettiği ifade edildi.
70 BİN İŞ ADAMI...
TUSKON’un organize ettiği Ticaret Köprüsü etkinliklerinde 8 yılda 30 milyar dolarlık iş bağlantısı yapıldığı, 2006-2013 yılları arasında 19 kere düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü etkinliklerinde 40 bin yerli ve 140 ülkeden 30 bin yabancı olmak üzere toplam 70 bin işadamımının "ticaret ve yatırım yapmak için bir araya geldiği" belirtilen açıklamada, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Dışişleri Bakanlığı’yla işbirliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programlarının Afrika, Avrasya, Asya-Pasifik, Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Kuzey Amerika bölgelerindeki tüm sektörlerden işadamlarını buluşturduğu söylendi.
'ANANASLAR HEDİYEDİR'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere devlet büyüklerinin de TUSKON'un bu etkinliklerini tavsiye ettiği belirtilen açıklamada çıkan haberlerin Afrika ülkelerindeki çalışmalara yönelik karalama kampanyasına dönüştürüldüğü savunuldu. Açıklamanın ilgili bölümü şöyle:
"Uganda’nın İstanbul Fahri Konsolosu da olan Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Günay’ın, TUSKON üyesi olan veya olmayan Türk işadamlarının Uganda’da ticaret ve yatırım yapmaları için yürüttüğü faaliyetler görevlerinin gereğidir. Uganda'da ihale edilecek petrol rafinerisi işini Türk şirketlerinin alması için yaptığı çalışmanın takdir edileceği yerde, başka mecralara çekilerek eleştirilmesinden esef duyuyoruz.
"BUNLARIN ALAYA ALINMASINI REDDEDİYORUM"
Hediyeleşmek Anadolu insanının gelenek, göreneği ve karakteristik özelliğidir. Bu çerçevede, Uganda’da yetişen lezzetli ve dünyaca meşhur ananas meyvesi zaman zaman iş dünyası, protokol ve medya mensuplarına hediye edilmiştir. Muhatapları da mektup yazma inceliği göstererek teşekkür etmişlerdir. Bunların alaya alınmasını ve arkasında başka şeyler varmış iması ile topluma lanse edilmesini reddediyor ve iddia sahiplerine iade ediyoruz.
Ayrıca, insanlarımızın dostluk ve birliktelik duygularının pekiştirilmesine hizmet eden bir muharrem iftarı programına Türkiye’nin büyük şirketlerinin sponsorluk desteğinde bulunmalarına vesile olmayı önemsiyoruz.
İnsanımızın eğitim yoluyla dünyaya açılmasını teşvik ettiği gibi iş adamlarımızın da farklı coğrafyalarda ticaret ve yatırım yapmasını tavsiye eden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ile Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Günay’ın bu konularda görüşme yapmasının farklı yönlere çekilmesini; bu görüşmenin hukuka aykırı ve yasadışı bir şekilde dinlenmesini ve görüşmelerin içeriğinin bazı basın yayın organları ve sosyal medyaya servis edilerek kişilerin iftira ve itibarsızlaştırma kampanyasına maruz bırakılmasını kınıyoruz."
Yorumlar