Kahve, Dünyada petrolden sonra en çok ticareti yapılan, yıllık 100 milyar doların üzerinde ticari hacme sahip içecek. Dünya genelinde her gün toplam 2 milyar 250 milyon fincan kahve tüketimi tahmin ediliyor.
Peki, biz Türk kahvesini doğru olarak tüketiyor muyuz? Ülkemizde yaptığımız araştırmada, Türk kahvesi içicilerinin büyük kısmı doğru şekilde demleme yapamamakta, bu nedenle de kahvenin tadı değişmektedir. Cezveye konan kahve suyunun sıcaklığı, karıştırmak, ateşin doğru şekilde ayarlanmaması nedeniyle Türk kahvesinde ekşi, sert veya acı tat alınmaktadır. Sıralamanın ve pişirmenin doğru yapılması önemli bir hal almaktadır.
Kahve Etiyopya'da keçiler tarafından keşfedildi (efsaneye göre ...) Bu efsaneye göre 9. yüzyılda Kaldi adlı bir keçi çobanı garip bir ağacın meyvelerini yiyen keçilerini gördü ve tüm gece nasıl uyanık kaldıklarını ve enerji dolu olduklarını gördü. Kahvenin doğum yerinin Etiyopya olduğu düşünülüyor. Çoban bir grup keşişe haber verdi ve keşişler bu meyveden, kendilerini ibadet sırasında uyanık tutacak sıcak bir içecek yapabileceklerini gördüler.
"Kahve Aslında Bir Tür Meyve"
Kavrulan aslında kahve kirazı denilen bir meyvenin çekirdeği. İki tür kahve çekirdeği var. Arabica Etiyopya'daki orijinal kahve ağaçlarından gelen bir tür.
Robusto ise farklı kahve harmanlarında bulunuyor.
Arabica Etiyopya'da keşfedilen orijinal kahve ağaçlarından günümüze kadar gelen tür. Bu bodur ağaçlar, rafine, yumuşak ve aromalı bir kahve üretiyor. Diğer türlerden daha pahalı ve
dünya kahve üretiminin yüzde 70'ini oluşturuyor.
"Robusta ise biraz daha acı ve iki kat daha fazla kafein var"
BÜYÜKŞEHİR, ÜRETİCİYİ MAKİNE EKİPMANLA...
Mersin'i bir araya getiren sünnet düğünü...
PATATES KIZARTMASININ ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’DE:...
MERSİN'DEN KADIN KOOPERATİFİ, MERSİN KAN...
CHP’li Ömür’den soruşturma çağrısı...
Mersin İMO,” Alınmayan Tedbirler...
BÜYÜKŞEHİR’İN HANIM EVİ’NİN EV KONFORUNDAKİ...
MEZİTLİ’DE YOL BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR...
Yorumlar