banner68

banner101

23 Aralık 2024 Pazartesi

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “ERDOĞAN’IN EKONOMİ POLİTİKALARI VATANDAŞI FAİZE ÇALIŞTIRIYOR...”

Topraksız tarım yüzleri güldürüyor.

Erdemli’yi ilk kez topraksız tarımla tanıştıran genç üretici Fahri Orhan ve Faruk Şenol “Topraksız tarım, alternatif bir tarım yöntemi. Bu yöntemle şehirlerin içinde, evlerde, tarıma elverişsiz ortamlarda bile üretim yapmak mümkün”dedi..

02 Mart 2021 Salı 09:07
Topraksız tarım yüzleri güldürüyor.
 

Erdemli’yi ilk kez topraksız tarımla tanıştıran genç üretici Fahri Orhan ve Faruk Şenol    “Topraksız  tarım, alternatif bir tarım yöntemi. Bu yöntemle şehirlerin içinde, evlerde, tarıma elverişsiz ortamlarda bile üretim yapmak mümkün”dedi..

 Topraksız  tarım Akdeniz Bölgesinde yaygınlaşıyor mu, faydaları nelerdir ?

Topraksız  tarım, "yapı entegre kontrollü tarım" olarak tanımlanıyor ve giderek daha fazla kişinin dikkatini çekiyor. Koronavirüs, küresel ısınma, nufus artışı gibi etkisi küresel çapta hissedilen olaylar ise topraksız  tarımı daha çok konuşulan bir konu haline getiriyor. Çünkü, yağışların azalması ve barajlardaki su oranının düşmesi tarımsal üretimi tehdit eder duruma geldi.. Diğer yandan koronavirüs  pandemisi ile sınırların kapanması, tarımsal tedarik zincirlerinin aksaması riskini doğuruyor. Nüfus artışı, gıda ihtiyacını karşılamak için daha verimli daha kaliteli üretim yöntemleri bulmayı gerektiriyor."Bizde şöyle bir inanış var, evet tarım alanlarımız çok fazla, dönüm dönüm hektar hektar alanlarımız var" diyen Erdemlili genç üretici Fahri Orhan ve Faruk Şenol  " bu son dönemlerde yaşadığımız olaylar gösterdi ki hiçbir şeye güvenmememiz gerekiyor. Yani kaynaklarımızı daha dikkatli bir şekilde efektif bir şekilde ve sürdürülebilir olarak kullanmamız gerekiyor.Bu önemli konulara dikkat edersek önlem alırsak özellikle topraksız tarımda başarıya ulaşabiliriz"dediler.

GİDERLERİMİZ AZALDI

Topraksız tarımın önemine ve katkılarına da değinen Fahri Orhan ve Faruk Şenol”topraksız tarıma başladık başlayalı su tüketimimiz,gübre tüketimimiz ,ilaç tüketimimiz konularında büyük avantaj sağladık.Buda bizim hanemize kar olarak geçti.3,5 dönümlük arazimizde 1,5 dönümümüzde komple marul yetiştiriyoruz,diğer kalan bölümdede fide yetiştiriciliğini gerçekleştiriyoruz.Üretimde ise topraklı  tarımda bir yılda normalde 3 kez hasat alırken, bu rakam topraksız tarımda  8 hatta 10 hasata yükseliyor.Üretimini yaptığımız topraksız tarımda 1,5 dönümde 40 günde bir 11 bin adet marul üretimini  gerçekleştiriyoruz.İç piyasanın dışında dış piyasada en büyük alıcımız ise Gürcistan ülkesidir”dediler./FATMA KUTLUKSAMAN

    Yorumlar

banner112
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV